16 Νοέ 2018
Δεν φοβαται τη δεσμευση απλως δεν σε θελει!

ΑΠΟ: Ανδριάνα Γεροντή

ΑΡΘΡΑ / ΚΕΙΜΕΝΑ

Comments: Δεν υπάρχουν Σχόλια

Γιατί ο σύντροφος μου φοβάται τη δέσμευση;

Μα, δεν φοβάται τη δέσμευση, απλώς δεν σε θέλει!

«Θέλει να είναι μαζί μου, αλλά δεν το δείχνει, γιατί φοβάται μην πληγωθεί».

«Δε μου έχει προσφέρει ποτέ λουλούδια, αλλά τον ξέρω. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του, δεν τα κάνει ποτέ αυτά».

«Δυσκολεύεται στην έκφραση των συναισθημάτων του, όμως, εγώ τον ξέρω και τον αγαπάω όπως είναι».

Ένα έχω να σου πω. Άσε μας κουκλίτσα μου! Ξύπνα σε παρακαλώ, και σταμάτα να μας ζαλίζεις και εμάς!

Μια χαρά τα κάνει και μια χαρά τα λέει κιόλας όταν το θέλει, όταν έχει ανάγκη και όταν φοβάται μην χάσει κάτι. Είναι ξέρεις πολύ σημαντικό, ένας άνθρωπος να θέλει έναν άλλον και να φοβάται να μην τον χάσει!

Αυτή είναι και η κινητήριος δύναμη, που τον κάνει και το στοματάκι του να ανοίγει κι όμορφα λογάκια να λέει και αγκαλιές να κάνει και χίλια δυο άλλα που δυστυχώς εσύ δε θα δεις ποτέ.

Όχι όμως επειδή δεν τα κάνει γενικά, αλλά επειδή δε θέλει ή δεν του βγαίνει να τα κάνει μαζί σου.

Αν ψάξεις λίγο πίσω τη ζωή του, θα δεις πως στο παρελθόν και όμορφα εκφράστηκε και ωραίες προτάσεις σε άλλα κοριτσάκια έκανε και καταπληκτικές εκπλήξεις έφτιαξε για εκείνες και ταξιδάκια τις πήγε και σοκολατίτσες τους προσέφερε και λουλουδάκια τους έκοψε!

Όπως θα συμπεράνεις, μια χαρά ανοίγει το στοματάκι του και εκφράζεται, όπως μια χαρά μπόρεσε και σου είπε και πως δε θέλει να είσαστε μαζί και πως δεν πάει άλλο με εσάς τους δύο.

Καθόλου δε σου πέρασε από το μυαλό, πώς εκεί μπόρεσε και εκφράστηκε σωστά;

Κάτσε εσύ, λοιπόν, σαν θύμα που είσαι και παίξε το ‘Μητέρα Τερέζα’, προσπαθώντας και καλά να τον μάθεις να αγαπάει, να ξεπεράσει τον φόβο του, να αφεθεί και να αγαπήσει εσένα, που καρτερικά τον περίμενες και τον δεχόσουν με όλα τα ελαττώματα του.

Συνέχισε να παριστάνεις πως δε σε νοιάζει που δε σου δείχνει πως σε αγαπάει, πως δε σε ενοχλεί καθόλου που κάθε μέρα αναρωτιέσαι αν είναι μαζί σου επειδή σε θέλει ή αν απλά βολεύεται με όλα αυτά που του προσφέρεις στο πιάτο χωρίς καν να στα ζητήσει.

Συνέχισε να παριστάνεις, πως δε βλέπεις πως δε σου αφιερώνει χρόνο, πως έρχεσαι πάντα δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη μετά τη δουλειά, τους φίλους του, το γυμναστήριο του και ό,τι άλλο γουστάρει να κάνει για τον εαυτό του.

Και για σκέψου λίγο, γιατί μπορεί να κάνω λάθος και να μην ανήκεις σε αυτή την κατηγορία:
  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που σου έκανε μια έκπληξη;
  • Πού κανόνισε να σε πάει κάπου για φαγητό, χωρίς να σου το πει;
  • Πού σου ζήτησε να πάτε κάπου μαζί, οι δυο σας, Πού πήγατε διακοπές;
  • Πού ήρθε έξω από τη δουλειά σου και σε περίμενε χωρίς να το ξέρεις;
  • Πού σου πρόσφερε έτσι στο ξαφνικό μια σοκολάτα;
  • Πού σου είπε τι σημαίνεις για εκείνον;
  • Πού πήρε ρεπό από τη δουλειά του για να περάσει μια μέρα μόνο μαζί σου;
  • Πού έκανε τα πάντα για να ξεκλέψει ένα Σαββατοκύριακο, ώστε να μείνετε σπίτι οι δυο σας, να κάνετε σεξ όλη μέρα και να χουχουλιάσετε στον καναπέ;
  • Δύσκολο να απαντήσεις, ε; Σε καταλαβαίνω.

Μάθε επίσης πως σε εσένα δε ζήτησε ποτέ να πάτε κάπου και την άλλη την πήρε στα ξαφνικά κι έφυγαν διήμερο.

Με εσένα ήταν κουρασμένος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και δεν πήγατε πουθενά και στην άλλη που κάνει την καρδιά του να χτυπά, στέλνει σοκολάτες, λουλούδια και μηνύματα, που εσύ δεν έχεις δει ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα.

Σε εσένα βρίσκει τη σταθερή αγκαλιά που τον φροντίζει, όποτε το έχει ανάγκη. Δυστυχώς όμως η άλλη τον κάνει να είναι πάντα σε φόρμα, ξεκούραστος και έτοιμος να την ακολουθήσει, να τη βγάλει έξω ή να της κάνει τρελό σεξ στον δρόμο.

Κάτι που με εσένα δεν του βγαίνει και ούτε πρόκειται να δεις ποτέ.

Και τώρα, αφού βαρέθηκε και όλο αυτό το «τόσο καλό» που του δίνεις, -(γιατί λογικό είναι, η πολύ καλοσύνη βλάπτει και ‘το πολύ το κύριε ελέησον, το βαριέται και ο παππάς’) σε άφησε!

Ε! Το βαρέθηκε που λες ο χριστιανός και είπε να σε χωρίσει.
Πολύ καλόβολη, ρε παιδί μου! Όλο «ναι» και «ναι», όλο «ό,τι θέλεις», «ό,τι πεις» και «δεν πειράζει», ήσουν.

Τελικά ξέρεις τι; Τον έφτασες τον άνθρωπο στα άκρα.
Υπομονή, επιμονή και αγάπη. Παράτα μας, κουκλίτσα μου! Άνθρωπος είσαι ή γκουρού;

Ποιος θέλει έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα του; Χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ίχνος εγωισμού, χωρίς ανάγκες;
Είπαμε να μην είμαστε εγωιστές, είπαμε να αγαπάμε δυνατά και με την καρδιά μας, αλλά παν μέτρον άριστον.

Ξύπνα και προχώρα τη ζωή σου!
Πηγή:https://www.omorfizoi.gr/den-fovatai-ti-desmeysi-aplos-den-se-thelei/?fbclid=IwAR2crQrr4P-L96HmwF5eZUN13ntOt1pyGLt8BHY50AG5nsiMdBXkOWNnJMk

ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ήθελες πάντα να ασχοληθείς με την ψυχολογία;
Ποτέ δεν είναι αργά!
httΣπούδασε Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Μετεκπαίδευση στη Ανασυνδυασμένη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
Εξειδίκευση στη Ανασυνδυασμένη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

The following two tabs change content below.
Ανδριάνα Γεροντή

Ανδριάνα Γεροντή

Ανασυνδυασμένη - Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
Διευθύντρια του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ , Ανασυνδυασμένη Ψυχοθεραπεύτρια,Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.Ψ.Ε.Σ,Δόκιμο μέλος της ΕΕΑΣΘΣΨ,Επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου,Μέλος της IARPP,Μέλος HCCMA Ξεκίνησα τις σπουδές μου στον τομέα της Ψυχολογίας στο Luton University της Αγγλίας και συνέχισα στο South Eastern College στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκα στην κλινική Ψυχοπαθολογία στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, στην Ατομική και Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση, στην Κλινική Ύπνωση, Gestalt Therapy, στο Body Mirror System και στο Theta Healing Level 1 &2. Επιπλέον έχω εκπαιδευτεί στον Συντονισμό Ομάδων Σχολικών Γονέων, στις Διαταραχές Λόγου, στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στη Χοροθεραπεία για Ένηλικες (Laban Analysis) και στην κινητική θεραπεία για παιδιά (Veronica Sherborne). Έπειτα από 19 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ψυχικής υγείας έμαθα πως αυτό που χρειάζεται κάθε άνθρωπος είναι να τον κοιτάζεις στα μάτια και να νιώθεις τη βαθύτερή του ανάγκη. Για το λόγο αυτό δημιούργησα και το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Αυτήν την ανάγκη έχω στόχο να καλύψω εγώ και οι συνεργάτες μου, αγκαλιάζοντας τον άνθρωπο με αγάπη και κατανόηση και κοιτάζοντας το πρόβλημά του σα να είναι δικό μας. Βασικά εργαλεία σε αυτή την προσπάθεια αποτελούν η Ανασυνδυασμένη Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία αλλά και η μέθοδος «Από Πιόνι Βασιλιάς» μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να δουλέψει και να λύσει, θέματα Αυτοπεποίθησης.