215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

17 Dec 2017

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

Να είσαι μαχητικός, να μην χάνεις την ελπίδα σου και να διεκδικείς με δυναμισμό τις επιθυμίες και τα όνειρα σου. Έτσι μόνο θα καταφέρεις να υλοποιήσεις τους πολυπόθητους στόχους σου.
Αυτό είναι το δικό μου μάθημα ζωής!

Και ναι, υπήρξαν στιγμές που παραιτήθηκα και πίστεψα πως δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες θετικές εξελίξεις στην ζωή μου, οι οποίες θα μπορούσαν να με αλλαξουν ως άνθρωπο..
Ένιωσα απογοητευμένη και είχα σχεδόν εγκαταλείψει την ιδέα μιας ονειρεμένης σχέσης, οικογένειας και ζωής, όπως την είχα ονειρευτεί..
Οι δυσκολίες και οι αποτυχίες που βίωσα, με είχαν λυγίσει πραγματικά.

Σκεφτόμουν πως το υπόλοιπο της ζωής μου θα το περνούσα πλέον μόνη και πως κάθε όνειρο για ζωή ειχε πλεον χαθεί.. Πως και το τελευταίο βαγόνι της ευτυχίας πέρασε και εγώ έμεινα απο έξω.
Κάπου εκεί, σε μια απο εκείνες τις δύσκολες ώρες της περισυλλογής εκεί που το ζύγι βάραινε δυσαναλογα και το φώς στο τούνελ της ζωής μου φάνταζε εξωπραγματικό, έκανα την επανάσταση μου! Είπα ένα μεγάλο ΌΧΙ!

Οχι! Δεν το θέλω αυτό στη ζωή μου! Αρνούμαι να συνεχίσω να ζω έτσι.. Εχω ανάγκη, αξίζω και χρειάζομαι να ζήσω!
Και αυτό ήταν. Μια απλή κουβέντα μου.. μια απόφαση στιγμής και όλα άλλαξαν..
Όταν το ένιωσα να συμβαίνει μέσα μου, όταν η απόφαση για αλλαγή άγγιξε την ψυχή μου, βρήκα τελικά τον δρόμο μου.

Και τότε κατάλαβα πως όταν τελικά ξέρεις τι θέλεις και στοχεύεις σε αυτό, χωρίς φόβους και αμφιβολίες, τότε η ζωή στο φέρνει, ο θεός σε βοηθάει, το σύμπαν συνομωτεί.. Ας το ερμηνεύσει ο καθένας με τον δικό του θεό.

Και έτσι.. τι και αν ο έρωτας άργησε.. ήρθε και πλέον είναι εδώ για μένα αποκλειστικά!
Ακριβώς όπως τον είχα ονειρευτεί! Πραγματκός και ονειρικός συγχρόνως! Συντροφικός και παθιασμένος παράλληλα.. τρελός, να με παρασέρνει στη δίνη του ενώ ξαφνικά με μια ματιά του, βρίσκομαι στα ουράνια και πετώ απο χαρά.
Ευτυχώς με συγκρατεί εκείνος.. ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πριν χαθώ σε άλλους πλανήτες και γαλαξίες και πάψει να βλέπει την τρέλα της ευτυχίας μου την οποία ξέρει καλά, πως ο ίδιος έχει προκαλέσει.

Βιώνω καταστάσεις που μοιάζουν με συμπτώσεις και δυσκολεύομαι να εξηγήσω και κάποιες άλλες που έχουν άψογο συγχρονισμό στην εκτέλεση τους, κάνοντας με να νιώθω πως όλο αυτό που ζω, είναι «κάτι» πιο δυνατό από εμένα.
Αναρωτιέμαι κατα πόσο το ορίζω, ποιος κινεί τα νήματα της ζωής μου τελικά αν όχι εγώ και ποιος είναι ο βοηθός μου σε αυτό το μαγικό ταξίδι… και σαν άτομο που ξεκινάει το ιερό του προσκύνημα, οφείλω να συνεχίσω προς τα εκεί που η καρδιά μου χτυπά δυνατά και να επικοινωνήσω με την ανώτερη δύναμη στην οποία πιστεύω αλλά και με όλες εκείνες τις δυνάμεις που κρύβω μέσα μου.

Αναπροσαρμόζω, αναθεωρώ, αλλάζώ… Δεν φοβάμαι όμως την αλλαγή γιατί είναι εκείνος πλάι μου… γιατί αυτή η αλλαγή, θα μου φέρει νέα δεδομένα πιο αρμονικά. Θα μου φέρει ζεστά και όμορφα συναισθήματα που καλύπτουν τυχόν φόβους μου και που θα με βοηθήσουν να αντέξω στο χρόνο.
Μα αλήθεια συμβαίνει; Το αξίζω; αναρωτιέμαι ξανά μέσα στη δίνη της ευτυχίας που ζω..
Μα φυσικά και Ναι! Όλοι μας το αξίζουμε! φωνάζω δυνατά και παράλληλα σταυροκοπιέμαι κρυφά, αφού ακόμα απορώ αν πράγματι υπάρχει ή το ζω στο όνειρο μου.

Δεν είμαι σίγουρη, δεν ξέρω, δεν το ψάχνω… ξέρω μόνο, πως ο Θεός μου έδωσε μια ακόμη ευκαιρία και τον έφερε στο δρόμο μου και το μόνο που θέλω, είναι να το ζήσω.. Να το ζήσω δυνατα, στο σήμερα, στο τώρα, στο αύριο στο μεθαύριο… όσο….. Όσο ακόμη έχω καιρό μπροστά μου.

Θα το ζήσω γιατί είναι αυτό που είχα ονειρευτεί.. γιατί είναι αληθινό και παράλληλα το δικό μου παραμύθι..
θα το ζήσω γιατί ξέρω πως και τα παραμύθια είναι και εκείνα βγαλμένα απ’τη ζωή…

Έλενα…

The following two tabs change content below.
Ανδριάνα Γεροντή

Ανδριάνα Γεροντή

Ανασυνδυασμένη - Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
Ξεκίνησα τις σπουδές μου στον τομέα της Ψυχολογίας στο Luton University της Αγγλίας και συνέχισα στο SouthEastern College στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκα στον Συντονισμό Ομάδων Σχολών Γονέων, στις Διαταραχές Λόγου, στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στην Χοροθεραπεία για Ενήλικες (Laban Analysis) και Κινητική Θεραπεία για παιδιά (Veronica Sherborne.) Στην Κλινική Ψυχοπαθολογία sτην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, sτην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, sτην Ατομική και Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση, στην Κλινική Ύπνωση, Gestalt Therapy, στο Body Mirror System και στο Theta Healing Level 1 και 2. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω την τιμή να διατελώ εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μέσα από όλη αυτή τη γνώση και την εμπειρία των δεκαέξι χρόνων, δημιούργησα την Μέθοδο «Από Πιόνι Βασιλιάς» μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να δουλέψει και να λύσει, θέματα Αυτοπεποίθησης. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον εαυτό τους και να έρθουν σε επαφή με την απίστευτη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, ώστε να οδηγηθούν σε ένα κόσμο αγάπης, αποδοχής και κατανόησης. Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και δικαιωματικά αξίζουμε!
Side bar