215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

08 Jan 2018

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

Ναι, είσαι χωρισμένη και έχεις και ένα, δυο ή τρία παιδιά! Και τι έγινε; Μήπως αυτό σημαίνει, πως θα πρέπει να ανέχεσαι από ανθρώπους, να σε κατηγοριοποιούν και να σε βάζουν σε κουτάκια όπως ακριβώς τα έχουν στο στενόμυαλο κεφάλι τους;

Όχι, φυσικά! Σίγουρα δεν είναι αυτό που σου αξίζει. Όσο υπομένεις και ανέχεσαι, τόσο δυσκολεύεσαι να ισορροπήσεις. Δυσκολεύεσαι ακόμα περισσότερο να τα βρεις με τον εαυτό σου, να τον αποδεχτείς και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Φτάνεις στο σημείο να ξεχνάς ποια πραγματικά είσαι, τι έχεις καταφέρει, τι έχεις μάθει και τι σου αξίζει.

Όμως η ζωή είναι εκεί, μπροστά σου! Κανένας δεν είπε ποτέ πως μετά από ένα διαζύγιο, τελειώνει και η ζωή. Ότι δεν σου επιτρέπεται να ξαναπροσπαθήσεις. Είσαι μοναδική όπως και κάθε άνθρωπος. Καμία άλλη και κανένας άλλος στον κόσμο δεν είναι σαν εσένα. Γι’ αυτό λοιπόν ξεκίνα να επιλέγεις. Και ξέρεις εσύ, όπως παλιά. Πάντα το καλύτερο! Σου παραθέτω λοιπόν, τη λίστα με τους άνδρες που πιθανόν να σε πλησιάσουν και ελπίζω να ξέρεις τι να κάνεις!

Ο άνδρας με παγιωμένες πεποιθήσεις θα παραμένει στη σχέση γιατί πραγματικά σε θέλει είναι ερωτευμένος ή σε αγαπάει, αλλά ποτέ δεν θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση και να μείνει μαζί σου ή να σε παντρευτεί. Φυσικά λόγω του ότι είσαι χωρισμένη με παιδί. Συνήθως, δε θα παραδέχεται πως φοβάται την κατακραυγή του κόσμου και της μαμάς του, αλλά θα υποστηρίζει πως είναι δική του πεποίθηση και επιλογή. Αυτός ο άνδρας, θα παραμένει στη σχέση, αλλά θα την κρατάει σε απόσταση από γονείς και λοιπούς συγγενείς γιατί ποτέ δεν θα είναι τόσο άνδρας, ώστε να στηρίξει τα θέλω και τις επιθυμίες του.

Κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να υποκύψει στα πολλαπλά εμφράγματα και τις κρίσεις «αχ! η καρδιά μου» της μητέρας του, με αποτέλεσμα να παντρευτεί πολύ γρήγορα μια άλλη γυναίκα με την οποία δεν θα είναι ευτυχισμένος και λογικά θα πέσει σε κατάθλιψη. Θα κάνει στα γρήγορα κάνα δυο κουτσούβελα, αλλά και πάλι δεν θα βρει την ευτυχία. Έπειτα θα ξεκινήσει να βγαίνει. Θα ακούει τραγούδια, θα σε θυμάται, θα γίνεται λιώμα και πιθανόν αν είσαι ακόμη μόνη, θα αρχίσει να σε βλέπει ξανά. Έτσι, η ζωή θα συνεχίζεται όπως ακριβώς επέλεξε η μανούλα του. Αλήθεια, ποια γυναίκα θα ήθελε έναν τέτοιον άνδρα δίπλα της; Σίγουρα όχι εσύ! Απορρίπτεται!

Ο άνδρας-παιδί βρίσκεται σε φάση που χρειάζεται φροντίδα. Εσύ ως μητέρα, ξέρεις καλά τον ρόλο και έτσι η σχέση ξεκινάει στοργικά και όμορφα. Τα δύσκολα ξεκινούν όταν αρχίσει και ακούει συχνά για το παιδί σου και αποκορυφώνονται, όταν το γνωρίσει. Θα πρέπει τώρα σαν πρωτότοκο παιδί, να μοιραστεί την αγάπη σου με ένα αδερφάκι. Κάτι που δεν μπορεί να αντέξει με τίποτα. Δεν μπορεί να βλέπει τη γυναίκα-μητέρα που λατρεύει, να αγκαλιάζει με στοργή ένα άλλο παιδί. Θέλει να έχει όλη την αγάπη και την προσοχή σου, για εκείνον και μόνο! Θα αρχίσει να σου λέει, πως ασχολείσαι υπερβολικά με το παιδί σου, πως το κακομαθαίνεις και πως συνέχεια το δικαιολογείς. Όταν όμως κάνεις τα ίδια για εκείνον, όλα είναι μια χαρά. Είσαι έτοιμη, μετά από ένα διαζύγιο και το μεγάλωμα ενός παιδιού μόνη, να νταντέψεις ακόμη ένα μωρό; Όχι φυσικά! Απορρίπτεται επίσης.

Και πάμε στον άνδρα που φοβάται τη δέσμευση. Σίγουρα δεν θα είσαι η μόνη χωρισμένη που έμπλεξε. Συνήθως στη ζωή του, μπλέκει ή με χωρισμένες ή με γυναίκες που για κάποιον λόγο δεν μπορεί να συνεχίσει μαζί τους, ώστε να καταλήξει κάπου η σχέση του και ενώ έχει πρόβλημα δέσμευσης θα σου λέει συνεχώς πως δεν μπορεί να προχωρήσει μαζί σου, επειδή είσαι χωρισμένη με παιδί. Σίγουρα θα παντρευόταν και την πρώην του αν δεν ήταν τόσο ζηλιάρα, όπως και την προ πρώην του, αν δεν ήταν μεγαλύτερη τρία χρόνια. Ή την άλλη που είχε τόσο αγαπήσει, αλλά ήταν κατώτερου κοινωνικού επιπέδου. Στείλ’ τον να πάει για ψυχοθεραπεία να τελειώνουμε. Απορρίπτεται!

Καταλήγουμε το λοιπόν στον ώριμο άνδρα. Εκείνον που ξέρει να αγαπάει πραγματικά, που είναι ώριμος όχι μόνο ηλικιακά, αλλά και στο μυαλό. Άνδρας που ξέρει να στηρίζει τις απόψεις και τις επιλογές του. Ξέρει να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις απόψεις των πικρόχολων τρίτων γιατί μόνο εκείνος ζει και είναι μαζί σου. Μόνο εκείνος μπορεί να δει μέσα από τα μάτια σου. Να φτάσει λίγο πιο βαθιά στην ψυχή σου. Να δει εκείνον τον πονεμένο άνθρωπο που τα πράγματα δεν του πήγαν όπως τα υπολόγιζε. Που δεν χώρισε εσκεμμένα. Που πόνεσε και εκείνος από αυτόν τον χωρισμό.

Άλλωστε κανένας δεν παντρεύεται με σκοπό να χωρίσει. Μόνο εκείνος μπορεί να κατανοήσει πως στις σχέσεις δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα. Παραδέχεται πως δεν ξέρει, ούτε για τον ίδιο του τον εαυτό, πως θα είναι σε λίγα χρόνια, τις πιθανές αλλαγές, τις ανάγκες, τις ανοχές και τις αντοχές του.

Γνωρίζει πως στη ζωή δεν πρέπει να λέμε την λέξη «ποτέ» και πως ίσως κάποια μέρα, μπορεί να βρεθεί και ο ίδιος ή η αδερφή του σε παρόμοια θέση.

Άνδρας έξυπνος, που ξέρει πως το δοκιμασμένο έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να αποτύχει. Πως είναι απίθανο να χαλάσει στην πορεία, μια σχέση με μια γυναίκα που έχει δει, έχει βιώσει και ξέρει πλέον πολύ καλά τι θέλει. Άνδρας που αγαπάει μια γυναίκα με όλες τις προεκτάσεις της… το παιδί της, τη μούρλα της, τις αδυναμίες και τα ελαττώματα της. Όπως ακριβώς αγαπάει και εκείνη τον ίδιο. Με τα καλά και τα άσχημα του. Και έτσι μαζί να πορεύονται και να εξελίσσονται, ο ένας μέσα από τον άλλον. Επιτέλους… εγκρίνεται!

Όσο για εσάς τους υπόλοιπους, που το μόνο που κάνετε είναι να χαρακτηρίζετε, χρειάζεται να μάθετε κάποια πραγματάκια, όπως: Οι περισσότερες χωρισμένες με παιδί, είναι σε ηλικία που αν επιθυμούν, μπορούν να ερωτευτούν ξανά, να παντρευτούν και να κάνουν και άλλα παιδιά. Με λίγα λόγια να ξανά επιλέξουν. Τα περισσότερα παιδιά των χωρισμένων γυναικών, έχουν πατέρα που και τα αγαπάει και τα συντηρεί οικονομικά. Όμως ακόμη και αν δεν το έκανε, το κάνουν οι ίδιες μόνες, εδώ και πολύ καιρό. Πως φανταστήκατε λοιπόν, πως σας θέλουν για να τους τα μεγαλώσετε; Ή μήπως μέχρι να έρθετε, νομίζετε πως μεγάλωναν στον αυτόματο;

Χαρακτηρίζετε και κατηγοριοποιείτε τις χωρισμένες με παιδί. Μάθετε, λοιπόν, πως κι εκείνες σας κατηγοριοποιούν ως μπακούρια και προβληματικούς, που καμιά ως τώρα δεν σας πήρε. Ποιος είναι ο προβληματικός τελικά;

 Πηγη:http://www.boro.gr/194830/xwrismenh-me-paidi-poioys-antres-elkyei-kai-ti-mporei-na-perimenei-apo-aytoys
AdTech Ad
The following two tabs change content below.
Ανδριάνα Γεροντή

Ανδριάνα Γεροντή

Ανασυνδυασμένη - Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
Γενική Διευθύντρια ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ Πρόεδρος Ε.Ε.Α.Ψ.Ε.Σ και Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου όσον αφορά στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Σπούδασα Ψυχολογία στο Luton University της Αγγλίας και στο SouthEastern College της Ελλάδας και έχω λάβει εκπαιδεύσεις σε διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως η Χοροθεραπεία, η Κλινική Ψυχοπαθολογία, Συνθετική Ψυχοθεραπεία (advanced certificate), Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, Συστημική Αναπαράσταση, Κλινική Ύπνωση, Gestalt Therapy, Body Mirror System, Theta Healing Level 1 και 2. Έπειτα από δεκαεννέα χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ψυχικής υγείας και έχοντας λάβει, διαφορετικές, εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, εκείνο που παρατήρησα, ήταν πως καμία προσέγγιση από μόνη της δεν ήταν δυνατόν να καλύψει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης με σκοπό την θεραπεία. Αντιθέτως, ο συνδυασμός θεραπειών, η εναλλαγή από τη μια προσέγγιση στην άλλη, αλλά κυρίως η σύνδεση της μιας, μέσα στην άλλη, είναι ικανά να φέρουν ριζική αλλαγή στο άτομο. Έτσι δημιούργησα την Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία με την οποία δουλεύουμε θεραπευτικά στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. και μπορεί να τη σπουδάσει, κάποιος που πάντα ήθελε να εξερευνήσει, το μαγικό κόσμο της Ψυχολογίας. Όπως δηλώνει και το όνομα της, είναι ένας συνδυασμός προσεγγίσεων, όπου με έναν ιδιαίτερο τρόπο, εμπλέκονται η μία μέσα στην άλλη, βοηθώντας το άτομο να κατανοήσει και να συνδέσει παράλληλα, τα κομμάτια του, ώστε ως ολόκληρο, να επιτύχει και να καλύψει τους βαθύτερους στόχους και ανάγκες του, να έρθει σε επαφή με την απίστευτη δύναμη που κρύβει μέσα του, ώστε να οδηγηθεί σε ένα κόσμο αγάπης, αποδοχής και κατανόησης. Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και δικαιωματικά αξίζουμε!
Side bar