215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

13 Feb 2019

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

Το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής μας και η μεγαλύτερη βουτιά, στο βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μας.

Έτσι ορίζεται η Ψυχοθεραπεία. Σαν ένα ταξίδι με πολλές φορές, δύσβατα μονοπάτια και άγνωστους προορισμούς, που συχνά δημιουργούν φόβο στον ταξιδευτή.

Συχνά, οι άνθρωποι με ρωτούν, αν ξεκινώντας την ψυχοθεραπεία θα βιώσουν δύσκολες καταστάσεις ή επώδυνα συναισθήματα.

Και η απάντηση είναι ναι!

Ναι! Υπάρχουν δυσκολίες στη διαδρομή αυτού του ταξιδιού…

Ναι! Πολλές φορές μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με τον πόνο της ψυχή σου…

και

Ναι! Χρειάζεται να τον αντιμετωπίσεις…

Όμως μην ξεγελιέσαι… δεν πρόκειται να δεις κάτι που δεν ξέρεις.

Δεν πρόκειται να αποκτήσεις έναν πόνο που δεν είχες. Δεν πρόκειται να δεις κάτι που δεν ήξερες.

Το μόνο διαφορετικό είναι πως ό,τι ένιωθες και άφηνες στην άκρη, κάνοντας κάποιες φορές πως δεν το βλέπεις, τώρα θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσεις. Θα χρειαστεί να το αφήσεις να υπάρχει μπροστά στα μάτια σου, αντί να το θάβεις και να το αφήνεις να σε τυραννάει μια ζωή.

Και ξέρεις ποια είναι η σημαντική διαφορά της θεραπείας;

Η σημαντική διαφορά, είναι πως σε αυτό το ταξίδι δεν θα νιώσεις στιγμή μόνος, γιατί στην πραγματικότητα η ψυχοθεραπεία είναι ο τόπος συνάντησης μας. Είναι ένας τόπος όπου εσύ και εγώ, συναποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι στο οποίο είμαστε δυο και είμαστε μαζί.

Από την πλευρά μου, έχοντας κάνει ξανά και ξανά το ίδιο ταξίδι και έχοντας ήδη παλέψει με τους δικούς μου δαίμονες, έχω τη γνώση των πιθανών κινδύνων και είμαι εφοδιασμένη με τα κατάλληλα όπλα, τα οποία  θα σου χρειαστούν για να παλέψεις και εσύ τους δαίμονες που θα βρεθούν μπροστά σου. Γνωρίζω, επίσης, πολλές παράπλευρες διαδρομές ώστε να ξεφύγουμε από μερικά πολύ δύσβατα μονοπάτια και να γίνει η διαδρομή μας πιο εύκολη.

Και είμαι εκείνη που με αγάπη, κατανόηση, αποδοχή και μια ανοιχτή αγκαλιά θα φροντίσω να κάνω πιο εύκολο το ταξίδι σου. Που θα σε πάρω στην πλάτη μου όταν κουραστείς και θα φροντίσω τα τραύματα σου αν προκύψουν.

Είμαι εκείνη  που με τον τρόπο που θα σε φροντίσω, θα σε μάθω να φροντίζεις και ο ίδιος τον εαυτό σου.

Και είμαι εκείνη που στο τέλος του ταξιδιού, θα σου δείξω το μικρό εκείνο δρομάκι που οδηγεί στο ξέφωτο της ψυχής σου.

Στο ξέφωτο της γνώσης και της αλήθειας του ποιος πραγματικά είσαι και τι πραγματικά επιθυμείς  βαθιά μέσα σου.

Ελεύθερος από περιορισμούς και πρέπει, από τύψεις και ενοχές, από φορτία και βάρη που δεν ήταν δικά σου.

Ελεύθερος από οτιδήποτε σε πλήγωνε και σε κρατούσε φυλακισμένο μακριά από την αγάπη.

Ελεύθερος πλέον να απολαύσεις τη δική σου Ζωή, την δική σου Ευτυχία και να ζήσεις ό,τι ονειρεύτηκες, έχοντας πλέον μάθει, μέσα από το ταξίδι σου, πως και σου αξίζει και δικαιούσαι και μπορείς να ζήσεις την πραγματική ευτυχία!

Και πλέον.. γνωρίζεις πως όλα αυτά τα κατάφερες μέσα από αυτό το ταξίδι της Ψυχοθεραπείας που τόσο σε φόβιζε στην αρχή!

Μέσα από ένα ταξίδι που φορές, σου ήταν δύσκολο και επώδυνο και που άλλες, χρειάστηκε να επαναφέρεις αναμνήσεις που σε πονούσαν, βλέποντας ποτάμι τα δάκρυα στα μάτια σου… όμως πλέον ξέρεις πως άξιζε!

Ξέρεις πως άξιζε να κλάψεις ώστε να μάθεις να γελάς με την ψυχή σου…  Άξιζε να θυμώσεις ώστε να μάθεις να συγχωρείς από την καρδιά σου… Άξιζε να πονέσεις ώστε να μπορείς σήμερα να ζεις ευτυχισμένος μέσα στην ηρεμία και τη γαλήνη της ψυχής σου!

Και τέλος έμαθες πως εκείνο το άτομο που γνώρισες, εκείνος ο άλλος ο εαυτός σου που ήταν χαμένος βαθιά μέσα σου, είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη ζωή σου και δεν θα αφήσεις ποτέ ξανά, κανέναν να τον πληγώσει!

Πηγή:https://boro.gr/270030/psychotherapeia-to-dyskolo-taxidi-pros-ti-lytrosi/

The following two tabs change content below.
Ανδριάνα Γεροντή

Ανδριάνα Γεροντή

Ανασυνδυασμένη - Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
Ξεκίνησα τις σπουδές μου στον τομέα της Ψυχολογίας στο Luton University της Αγγλίας και συνέχισα στο SouthEastern College στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκα στον Συντονισμό Ομάδων Σχολών Γονέων, στις Διαταραχές Λόγου, στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στην Χοροθεραπεία για Ενήλικες (Laban Analysis) και Κινητική Θεραπεία για παιδιά (Veronica Sherborne.) Στην Κλινική Ψυχοπαθολογία sτην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, sτην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, sτην Ατομική και Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση, στην Κλινική Ύπνωση, Gestalt Therapy, στο Body Mirror System και στο Theta Healing Level 1 και 2. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω την τιμή να διατελώ εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μέσα από όλη αυτή τη γνώση και την εμπειρία των δεκαέξι χρόνων, δημιούργησα την Μέθοδο «Από Πιόνι Βασιλιάς» μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να δουλέψει και να λύσει, θέματα Αυτοπεποίθησης. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον εαυτό τους και να έρθουν σε επαφή με την απίστευτη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, ώστε να οδηγηθούν σε ένα κόσμο αγάπης, αποδοχής και κατανόησης. Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και δικαιωματικά αξίζουμε!
Side bar