215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

08 Jan 2018

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

«Με αγαπάει, αλλά φοβάται να δεθεί».

«Με θέλει, αλλά φοβάται τη δέσμευση, γι’ αυτό απομακρύνεται».

«Θέλει να είναι μαζί μου, αλλά δεν το δείχνει, γιατί φοβάται μην πληγωθεί».

«Δε μου έχει προσφέρει ποτέ λουλούδια, αλλά τον ξέρω. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του, δεν τα κάνει ποτέ αυτά».

«Δυσκολεύεται στην έκφραση των συναισθημάτων του, όμως, εγώ τον ξέρω και τον αγαπάω όπως είναι».

Ένα έχω να σου πω. Άσε μας κουκλίτσα μου! Ξύπνα σε παρακαλώ, και σταμάτα να μας ζαλίζεις και εμάς!

Μια χαρά τα κάνει και μια χαρά τα λέει κιόλας όταν το θέλει, όταν έχει ανάγκη και όταν φοβάται μην χάσει κάτι. Είναι ξέρεις πολύ σημαντικό, ένας άνθρωπος να θέλει έναν άλλον και να φοβάται να μην τον χάσει!

Αυτή είναι και η κινητήριος δύναμη που τον κάνει και το στοματάκι του να ανοίγει κι όμορφα λογάκια να λέει και αγκαλιές να κάνει και χίλια δυο άλλα που δυστυχώς εσύ δε θα δεις ποτέ.

Όχι όμως επειδή δεν τα κάνει γενικά, αλλά επειδή δε θέλει ή δεν του βγαίνει να τα κάνει μαζί σου.

Αν ψάξεις λίγο πίσω τη ζωή του, θα δεις πως στο παρελθόν και όμορφα εκφράστηκε, και ωραίες προτάσεις σε άλλα κοριτσάκια έκανε και καταπληκτικές εκπλήξεις έφτιαξε για εκείνες, και ταξιδάκια τις πήγε και σοκολατίτσες τους προσέφερε, και λουλουδάκια τους έκοψε!

Όπως θα συμπεράνεις, μια χαρά ανοίγει το στοματάκι του και εκφράζεται, όπως μια χαρά μπόρεσε και σου είπε και πως δε θέλει να είσαστε μαζί και πως δεν πάει άλλο με εσάς τους δύο.

Καθόλου δε σου πέρασε από το μυαλό, πώς εκεί μπόρεσε και εκφράστηκε, σωστά;

Κάτσε εσύ, λοιπόν, σαν θύμα που είσαι και παίξε το ‘Μητέρα Τερέζα’, προσπαθώντας και καλά να τον μάθεις να αγαπάει, να ξεπεράσει τον φόβο του, να αφεθεί και να αγαπήσει εσένα που καρτερικά τον περίμενες και τον δεχόσουν με όλα τα ελαττώματα του.

Συνέχισε να παριστάνεις πως δε σε νοιάζει που δε σου δείχνει πως σε αγαπάει, πως δε σε ενοχλεί καθόλου που κάθε μέρα αναρωτιέσαι αν είναι μαζί σου επειδή σε θέλει ή αν απλά βολεύεται με όλα αυτά που του προσφέρεις στο πιάτο χωρίς καν να στα ζητήσει.

Συνέχισε να παριστάνεις, πως δε βλέπεις πως δε σου αφιερώνει χρόνο, πως έρχεσαι πάντα δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη μετά τη δουλειά, τους φίλους του, το γυμναστήριο του και ό,τι άλλο γουστάρει να κάνει για τον εαυτό του.

Και για σκέψου λίγο, γιατί μπορεί να κάνω λάθος και να μην ανήκεις σε αυτή την κατηγορία:

  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που σου έκανε μια έκπληξη;
  • Πού κανόνισε να σε πάει κάπου για φαγητό, χωρίς να σου το πει;
  • Πού σου ζήτησε να πάτε κάπου μαζί, οι δυο σας, Πού πήγατε διακοπές;
  • Πού ήρθε έξω από τη δουλειά σου και σε περίμενε χωρίς να το ξέρεις;
  • Πού σου πρόσφερε έτσι στο ξαφνικό μια σοκολάτα;
  • Πού σου είπε τι σημαίνεις για εκείνον;
  • Πού πήρε ρεπό από τη δουλειά του για να περάσει μια μέρα μόνο μαζί σου;
  • Πού έκανε τα πάντα για να ξεκλέψει ένα Σαββατοκύριακο, ώστε να μείνετε σπίτι οι δυο σας, να κάνετε σεξ όλη μέρα και να χουχουλιάσετε στον καναπέ;

Δύσκολο να απαντήσεις, ε; Σε καταλαβαίνω.

Μάθε επίσης πως σε εσένα δε ζήτησε ποτέ να πάτε κάπου και την άλλη την πήρε στα ξαφνικά κι έφυγαν διήμερο.

Με εσένα ήταν κουρασμένος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και δεν πήγατε πουθενά και στην άλλη που κάνει την καρδιά του να χτυπά, στέλνει σοκολάτες, λουλούδια και μηνύματα που εσύ δεν έχεις δει, ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα.

Σε εσένα βρίσκει τη σταθερή αγκαλιά που τον φροντίζει, όποτε το έχει ανάγκη όμως δυστυχώς. Η άλλη τον κάνει να είναι πάντα σε φόρμα, ξεκούραστος και έτοιμος να την ακολουθήσει, να τη βγάλει έξω ή να της κάνει τρελό σεξ στον δρόμο.

Κάτι που με εσένα δεν του βγαίνει και ούτε πρόκειται να δεις ποτέ.

Και τώρα, αφού βαρέθηκε και όλο αυτό το «τόσο καλό» που του δίνεις, -(γιατί λογικό είναι, η πολύ καλοσύνη βλάπτει και ‘το πολύ το κύριε ελέησον, το βαριέται και ο παππάς’) σε άφησε!

Ε! Το βαρέθηκε που λες ο χριστιανός και είπε να σε χωρίσει.
Πολύ καλόβολη, ρε παιδί μου! Όλο «ναι» και «ναι», όλο «ό,τι θέλεις», «ό,τι πεις» και «δεν πειράζει», ήσουν.

Τελικά ξέρεις τι; Τον έφτασες τον άνθρωπο στα άκρα.
Υπομονή, επιμονή και αγάπη. Παράτα μας, κουκλίτσα μου! Άνθρωπος είσαι ή γκουρού;

Ποιος θέλει έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα του; Χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ίχνος εγωισμού, χωρίς ανάγκες;
Είπαμε να μην είμαστε εγωιστές, είπαμε να αγαπάμε δυνατά και με την καρδιά μας, αλλά παν μέτρον άριστον.

Ξύπνα και προχώρα τη ζωή σου!

Πηγή:http://www.boro.gr/194114/otan-o-antras-paristanei-oti-se-thelei-alla-den-to-ennoei

The following two tabs change content below.
Ανδριάνα Γεροντή

Ανδριάνα Γεροντή

Ανασυνδυασμένη - Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
Γενική Διευθύντρια ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ Πρόεδρος Ε.Ε.Α.Ψ.Ε.Σ και Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου όσον αφορά στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Σπούδασα Ψυχολογία στο Luton University της Αγγλίας και στο SouthEastern College της Ελλάδας και έχω λάβει εκπαιδεύσεις σε διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως η Χοροθεραπεία, η Κλινική Ψυχοπαθολογία, Συνθετική Ψυχοθεραπεία (advanced certificate), Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, Συστημική Αναπαράσταση, Κλινική Ύπνωση, Gestalt Therapy, Body Mirror System, Theta Healing Level 1 και 2. Έπειτα από δεκαεννέα χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ψυχικής υγείας και έχοντας λάβει, διαφορετικές, εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, εκείνο που παρατήρησα, ήταν πως καμία προσέγγιση από μόνη της δεν ήταν δυνατόν να καλύψει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης με σκοπό την θεραπεία. Αντιθέτως, ο συνδυασμός θεραπειών, η εναλλαγή από τη μια προσέγγιση στην άλλη, αλλά κυρίως η σύνδεση της μιας, μέσα στην άλλη, είναι ικανά να φέρουν ριζική αλλαγή στο άτομο. Έτσι δημιούργησα την Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία με την οποία δουλεύουμε θεραπευτικά στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. και μπορεί να τη σπουδάσει, κάποιος που πάντα ήθελε να εξερευνήσει, το μαγικό κόσμο της Ψυχολογίας. Όπως δηλώνει και το όνομα της, είναι ένας συνδυασμός προσεγγίσεων, όπου με έναν ιδιαίτερο τρόπο, εμπλέκονται η μία μέσα στην άλλη, βοηθώντας το άτομο να κατανοήσει και να συνδέσει παράλληλα, τα κομμάτια του, ώστε ως ολόκληρο, να επιτύχει και να καλύψει τους βαθύτερους στόχους και ανάγκες του, να έρθει σε επαφή με την απίστευτη δύναμη που κρύβει μέσα του, ώστε να οδηγηθεί σε ένα κόσμο αγάπης, αποδοχής και κατανόησης. Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και δικαιωματικά αξίζουμε!
Side bar