215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

11 Apr 2018
Details
Date:

April 13

Time:

05:30 pm - 09:30 pm

Event Category:

Σεμινάρια

Website:
Event Website
Organizer

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

Website: Organizer's Website
Venue

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

Λεωφόρος Κηφισίας 38 Αμπελόκηποι

Athens, Greece, 11526

Η διαχείριση του πένθους και της απώλειας

Πένθος είναι η απάντηση της ψυχής απέναντι στην απώλεια.
Ως απώλεια δεν εννοούμε μόνο το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή ζώου αλλά αναφερόμαστε και σε καταστάσεις όπως χωρισμός, ακρωτηριασμός, μαστεκτομή, συνταξιοδότηση, απώλεια αγαπημένων υλικών αγαθών κ.α. Παρ όλο που πολλές φορές συσχετίζουμε το πένθος με τα συναισθήματα της λύπης, του θυμού και του φόβου, η αλήθεια είναι ότι το πένθος αγγίζει και άλλες πλευρές μας, όπως σωματικές, κοινωνικές και πνευματικές.
Σε αυτή τη συνάντηση θα μάθουμε ότι η μόνη ευκαιρία που έχουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας όταν πενθεί είναι να εκφράσουμε το πένθος μας.

Στο σεμινάριο «Η διαχείριση του πένθους και της απώλειας» θα μιλήσουμε ανοιχτά και καθαρά για θέματα που συνηθίζουμε να συζητάμε χαμηλόφωνα. Θα ακουστούν λέξεις όπως: Θάνατος, αρρώστια, πένθος, απώλεια αναπηρία, ατύχημα, διαζύγιο, αυτοκτονία, συνταξιοδότηση, κρίση. Έπειτα από τις βιωματικές ασκήσεις αυτές τις λέξεις θα τις συνδέσουμε με άλλες έννοιες:
Ζωή, γέλιο, ικανοποίηση, ευτυχία, χαρά, αυτογνωσία.

Στο σεμινάριο αυτό θα δοθούν απαντήσεις για το πώς να υποστηρίξετε τον εαυτό σας ή το παιδί σας σε περίοδο απωλειών. Θα επικεντρωθούμε στους λειτουργικούς τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που αυτές επιφέρουν. Θα μάθουμε ότι η αλλαγή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απώλεια και θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για τα μεταβατικά στάδια που έπονται των απωλειών μας.

Πρακτικά θέματα:
Βιωματικές ασκήσεις είναι απαραίτητες για την κατανόηση του θέματος
Λόγω της φύσης του σεμιναρίου η προσέλευση των συμμετεχόντων θα πρέπει να γίνει ακριβώς στις 17.00. Σε αντίθετη περίπτωση η είσοδος θα πραγματοποιηθεί στο διάλλειμα στις 18.30

Το σεμινάριο διαρκεί 4 ώρες

Κόστος 20 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση θέσης

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
215 5151681
Κηφισίας 38, Αμπελοκηποι (έναντι president Hotel)

Side bar