215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

11 Apr 2018
Details
Date:

May 4

Time:

05:30 pm - 09:30 pm

Event Category:

Σεμινάρια

Website:
Event Website
Organizer

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

Website: Organizer's Website
Venue

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

Λεωφόρος Κηφισίας 38 Αμπελόκηποι

Athens, Greece, 11526

Ο εθισμός μέσα από το μύθο

Για να καταλάβουμε τη τεράστια δύναμη που έχει ο εθισμός πάνω στους ανθρώπους πρέπει να έχουμε υπόψη μας κάτι πολύ βασικό γύρω από την ανθρώπινη φύση.

Τείνουμε να κάνουμε πράγματα που μας δίνουν ικανοποίηση ενώ προσπαθούμε να αποφύγουμε αυτά που μας ενοχλούν. Καθώς πασχίζουμε να αποφύγουμε συναισθήματα που συνδέονται με τις εμπειρίες της ζωής όπως για παράδειγμα λύπη, άγχος, φόβο ή θυμό γινόμαστε πιο ευάλωτοι και τότε είναι πιθανό να στραφούμε σε καταναγκαστικές συμπεριφορές.

Ο μύθος του Ηρακλή και της Λερναίας Ύδρας μας βοηθά να προσεγγίσουμε και να κατανοήσουμε το θέμα του εθισμού και των συνεπειών που έχει πάνω σε άτομα, οικογένειες αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Το σεμινάριο αυτό επικεντρώνεται σε προτάσεις για την διαχείριση των εθιστικών συμπεριφορών όποια και αν είναι η ουσία που έχει διαλέξει ένα άτομο για να αποφύγει τα συναισθήματα του.

Ταυτόχρονα προτείνει καινούριες προσεγγίσεις για το πώς η οικογένεια μπορεί να σταθεί δίπλα σε κάποιον που κάνει χρήση και ως αποτέλεσμα δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της ζωής του.

Πρακτικά θέματα

Βιωματικές ασκήσεις είναι απαραίτητες για την κατανόηση του θέματος
Λόγω της φύσης του σεμιναρίου η προσέλευση των συμμετεχόντων θα πρέπει να γίνει ακριβώς στις 17.00. Σε αντίθετη περίπτωση η είσοδος θα πραγματοποιηθεί στο διάλλειμα στις 18.30

Το σεμινάριο διαρκεί 4 ώρες

Κόστος 20 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση θέσης

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
215 5151681
Κηφισίας 38, Αμπελοκηποι (έναντι president Hotel)

Side bar