215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Αντιμετωπίζοντας μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

April 12 | 19:00 - 21:00

Εκπαιδευτικό σεμινάριο : Αντιμετωπίζοντας μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις τάξεις του γενικού σχολείου.

Κάθε χρόνο στις τάξεις του γενικού σχολείου είτε αυτό είναι παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο παρατηρείται μια αύξηση μαθητών που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών δυσκολίες. Ορισμένοι μαθητές έρχονται στο σχολείο με διάγνωση, ενώ σε άλλους μαθητές παρατηρούνται δυσκολίες χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη ανίχνευση.

Η ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις τάξεις του γενικού σχολείου δεν είναι εύκολη διαδικασία και προβληματίζει αρκετούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στη σχολική τάξη.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει ως στόχο να ενημερώσει, να ευαισθητοποίηση και να παρέχει τρόπους αντιμετώπισης σε παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς για βασικά θέματα που αφορούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσα στο σχολικό πλαίσιο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, γονείς, δασκάλους, καθηγητές καθώς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν.

Θεματικές ενότητες σεμιναρίου
1. Τι σημαίνει ο όρος ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
2. Ποιες είναι οι συχνότερες περιπτώσεις μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που συναντάμε στις τάξεις γενικού σχολείου (θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά των παιδιών ανάλογα με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν καθώς και η συμπεριφορά τους στο σχολικό πλαίσιο)

  • Διαταραχή αυτιστικού φάσματος
  • Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα
  • Μαθησιακές δυσκολίες
  • Ήπια – μέτρια νοητική υστέρηση
  • Αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή (Ειδική γλωσσική διαταραχή)
  • Εγκεφαλική παράλυση

3. Πρακτικές τεχνικές διαχείρισης παιδιών με δυσκολίες μέσα στο σχολικό πλαίσιο.
4. Ποιος είναι ο ρόλος της παράλληλης στήριξης και γιατί οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συνεργάζονται με τη παράλληλη στήριξη του μαθητή
5. Πως ενημερώνω τους μαθητές της τάξης μου για θέματα που αφορούν το μαθητή με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
6. Τρόποι ανίχνευσης δυσκολιών στους μαθητές (θα παρουσιαστούν άτυπα αξιολογητικά εργαλεία)
7. Ανάλυση περιστατικών

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου.
Διάρκεια 2 ώρες
Κόστος 15€

Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Χρησιμοποιήστε την φόρμα που ακολουθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ: 215 5151681
Κηφισίας 38, Αμπελόκηποι (έναντι president Hotel)

The following two tabs change content below.
Ανδριάνα Γεροντή

Ανδριάνα Γεροντή

Ανασυνδυασμένη - Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
Ξεκίνησα τις σπουδές μου στον τομέα της Ψυχολογίας στο Luton University της Αγγλίας και συνέχισα στο SouthEastern College στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκα στον Συντονισμό Ομάδων Σχολών Γονέων, στις Διαταραχές Λόγου, στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στην Χοροθεραπεία για Ενήλικες (Laban Analysis) και Κινητική Θεραπεία για παιδιά (Veronica Sherborne.) Στην Κλινική Ψυχοπαθολογία sτην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, sτην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, sτην Ατομική και Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση, στην Κλινική Ύπνωση, Gestalt Therapy, στο Body Mirror System και στο Theta Healing Level 1 και 2. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω την τιμή να διατελώ εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μέσα από όλη αυτή τη γνώση και την εμπειρία των δεκαέξι χρόνων, δημιούργησα την Μέθοδο «Από Πιόνι Βασιλιάς» μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να δουλέψει και να λύσει, θέματα Αυτοπεποίθησης. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον εαυτό τους και να έρθουν σε επαφή με την απίστευτη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, ώστε να οδηγηθούν σε ένα κόσμο αγάπης, αποδοχής και κατανόησης. Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και δικαιωματικά αξίζουμε!

Details

Date:
April 12
Time:
19:00 - 21:00