Φόρτωση Σεμινάρια

« Όλα τα Σεμινάρια

  • Αυτή η σεμινάριο έχει τελειώσει.

Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή και παρέμβαση και Διαδικτυακά

16 Οκτωβρίου | 17:30 - 19:30

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για γονείς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, εκπαιδευτικούς καθώς και για επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά και θέλουν να ενημερωθούν για τη γλωσσική ανάπτυξη και για διαταραχές που μπορεί να προκύψουν σε αυτή.
Πολλοί γονείς και δάσκαλοι γνωρίζουν και είναι ενημερωμένοι για αρκετές διαταραχές όπως είναι η διαταραχή αυτιστικού φάσματος, οι μαθησιακές δυσκολίες ή το ΔΕΠΥ. Φαίνεται όμως πως δεν είναι ενημερωμένοι για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή (ΑΓΔ) που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά, καθώς φαίνεται να είναι πιο συχνή από ότι οι παραπάνω διαταραχές. Σύμφωνα με έρευνες κατά μέσο όρο σε μια τάξη με 30 παιδιά τα 2 έχουν αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή. Υπάρχουν παιδιά που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στις εργασίες τους, δεν εκτελούν εντολές και δυσκολεύονται να ακολουθήσουν οδηγίες, χρησιμοποιούν απλές προτάσεις και έχουν μειωμένο λεξιλόγιο για την ηλικία τους και δυσκολεύονται να συναναστραφούν με τους συνομήλικους τους. Πίσω από αυτές τις δυσκολίες πολλές φορές “κρύβεται” η Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή.
16/10/2020 Ημέρα ευαισθητοποίησης της Αναπτυξιακής Γλωσσικής Διαταραχής

Εισηγήτρια :
Πετράκη Βασιλική, BSc Λογοθεραπεύτρια – Συνοδός παράλληλης στήριξης – RADLD Ambassador in Greece.

Περιεχόμενο σεμιναρίου
1. Αναφορά στα αναπτυξιακά ορόσημα της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας
2. Τι είναι η Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή (ΑΓΔ) (πριν λεγόταν Ειδική γλωσσική διαταραχή)
3. Ανάλυση χαρακτηριστικών και συμπτωμάτων της ΑΓΔ
4. Πόσα παιδιά συναντάμε με ΑΓΔ
5. Ποια είναι η επίδραση της ΑΓΔ στους παρακάτω τομείς :
 Σχολικό πλαίσιο – ακαδημαϊκή πορεία ( ανάγνωση – μάθηση –γραπτός λόγος)
 Κοινωνική αλληλεπίδραση ( σχέσεις με συνομηλίκους, συναναστροφή και παιχνίδι)
 Ψυχική υγεία
 Συμπεριφορά
6. Τεχνικές αντιμετώπισης της Αναπτυξιακής γλωσσικής διαταραχής
7. Προβολή βίντεο και ανάλυση περιστατικών

Ώρα :17:30 – 20:30
Kόστος 30 ευρώ

Απαραίτητη κράτηση θέσης:

bit.ly/2EjvI9S

Ή κάνετε απευθείας κατάθεση σε TΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
ΕΘΝΙΚΗ IBAN:GR 6501104160000041634239721
ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN:GR 7101710410006041142626047
EUROBANK IBAN:GR 8802600920000160200099132
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΟΝΤΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
Κατά την κατάθεσή σας παρακαλούμε εισάγετε , όνομα, επίθετο, τίτλο σεμιναρίου και κατόπιν πληρωμής, μας αποστέλλετε με email την απόδειξη για άμεση κατοχύρωση της θέσης σας.

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ανδριάννα Γεροντή
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι

The following two tabs change content below.
Ανδριάνα Γεροντή

Ανδριάνα Γεροντή

Ανασυνδυασμένη - Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
Διευθύντρια του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ , Ανασυνδυασμένη Ψυχοθεραπεύτρια,Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.Ψ.Ε.Σ,Δόκιμο μέλος της ΕΕΑΣΘΣΨ,Επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου,Μέλος της IARPP,Μέλος HCCMA Ξεκίνησα τις σπουδές μου στον τομέα της Ψυχολογίας στο Luton University της Αγγλίας και συνέχισα στο South Eastern College στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκα στην κλινική Ψυχοπαθολογία στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, στην Ατομική και Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση, στην Κλινική Ύπνωση, Gestalt Therapy, στο Body Mirror System και στο Theta Healing Level 1 &2. Επιπλέον έχω εκπαιδευτεί στον Συντονισμό Ομάδων Σχολικών Γονέων, στις Διαταραχές Λόγου, στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στη Χοροθεραπεία για Ένηλικες (Laban Analysis) και στην κινητική θεραπεία για παιδιά (Veronica Sherborne). Έπειτα από 19 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ψυχικής υγείας έμαθα πως αυτό που χρειάζεται κάθε άνθρωπος είναι να τον κοιτάζεις στα μάτια και να νιώθεις τη βαθύτερή του ανάγκη. Για το λόγο αυτό δημιούργησα και το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Αυτήν την ανάγκη έχω στόχο να καλύψω εγώ και οι συνεργάτες μου, αγκαλιάζοντας τον άνθρωπο με αγάπη και κατανόηση και κοιτάζοντας το πρόβλημά του σα να είναι δικό μας. Βασικά εργαλεία σε αυτή την προσπάθεια αποτελούν η Ανασυνδυασμένη Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία αλλά και η μέθοδος «Από Πιόνι Βασιλιάς» μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να δουλέψει και να λύσει, θέματα Αυτοπεποίθησης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Οκτωβρίου
Ώρα:
17:30 - 19:30