Φόρτωση Σεμινάρια

« Όλα τα Σεμινάρια

Η θεωρία του δεσμού Αttachment Theory και τα είδη του

23 Νοεμβρίου | 17:00 - 20:00

Η Θεωρία του Δεσμού εισήχθη από το Βρετανό ψυχίατρο-ψυχαναλυτή John Bowlby και τη Mary Ainsworth. Η θεωρία της προσκόλλησης ή του δεσμού αναφέρεται στο συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στη μητέρα και στο βρέφος.
Η ποιότητα της συγκεκριμένης σχέσης έχει κρίσιμη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, αφού επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου και συμπεριλαμβάνει τις προσδοκίες του για τον εαυτό του, τους άλλους και γενικότερα τον κόσμο γύρω του. Το ύφος σύναψης δεσμού που αναπτύσσεται, επηρεάζει τις μετέπειτα σχέσεις του ατόμου, συμπεριλαμβανομένων και των ερωτικών σχέσεων, καθοδηγώντας τη συμπεριφορά του. Συνεπώς, σχετίζεται με τον τρόπο που οι άνθρωποι συνάπτουν ερωτικές σχέσεις κατά την ενήλική ζωή.

Ελάτε να μάθουμε ποια είναι τα στάδια του δεσμού, οι μορφές προσκόλλησης και τα ύφη σύναψης δεσμού. Πως συσχετιζόμαστε με τους άλλους αναλόγως του τύπου δεσμού που έχουμε αναπτύξει.

Γιατί μερικές φορές οι συμπεριφορές των άλλων μας φαίνονται ανεξήγητες.
Θα διεξαχθεί βιωματική άσκηση σύμφωνα με τους τύπους δεσμού και την πληρέστερη κατανόησή τους.

Η ομιλία απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές, σε όσους ενδιαφέρονται για την επεξεργασία και βαθύτερη κατανόηση των συντροφικών σχέσεων και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Kόστος 30 ευρώ

Απαραίτητη κράτηση θέσης:

bit.ly/3j303s1

Ή κάνετε απευθείας κατάθεση σε TΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
ΕΘΝΙΚΗ IBAN:GR 6501104160000041634239721
ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN:GR 7101710410006041142626047
EUROBANK IBAN:GR 8802600920000160200099132
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΟΝΤΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
Κατά την κατάθεσή σας παρακαλούμε εισάγετε , όνομα, επίθετο, τίτλο σεμιναρίου και κατόπιν πληρωμής, μας αποστέλλετε με email την απόδειξη για άμεση κατοχύρωση της θέσης σας.

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ανδριάννα Γεροντή
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι
Cosmos Business Center
(3ος όροφος)
Τ: 215-5151681

The following two tabs change content below.
Ανδριάνα Γεροντή

Ανδριάνα Γεροντή

Ανασυνδυασμένη - Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία
Διευθύντρια του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ , Ανασυνδυασμένη Ψυχοθεραπεύτρια,Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.Ψ.Ε.Σ,Δόκιμο μέλος της ΕΕΑΣΘΣΨ,Επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου,Μέλος της IARPP,Μέλος HCCMA Ξεκίνησα τις σπουδές μου στον τομέα της Ψυχολογίας στο Luton University της Αγγλίας και συνέχισα στο South Eastern College στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκα στην κλινική Ψυχοπαθολογία στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, στην Ατομική και Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση, στην Κλινική Ύπνωση, Gestalt Therapy, στο Body Mirror System και στο Theta Healing Level 1 &2. Επιπλέον έχω εκπαιδευτεί στον Συντονισμό Ομάδων Σχολικών Γονέων, στις Διαταραχές Λόγου, στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στη Χοροθεραπεία για Ένηλικες (Laban Analysis) και στην κινητική θεραπεία για παιδιά (Veronica Sherborne). Έπειτα από 19 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ψυχικής υγείας έμαθα πως αυτό που χρειάζεται κάθε άνθρωπος είναι να τον κοιτάζεις στα μάτια και να νιώθεις τη βαθύτερή του ανάγκη. Για το λόγο αυτό δημιούργησα και το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Αυτήν την ανάγκη έχω στόχο να καλύψω εγώ και οι συνεργάτες μου, αγκαλιάζοντας τον άνθρωπο με αγάπη και κατανόηση και κοιτάζοντας το πρόβλημά του σα να είναι δικό μας. Βασικά εργαλεία σε αυτή την προσπάθεια αποτελούν η Ανασυνδυασμένη Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία αλλά και η μέθοδος «Από Πιόνι Βασιλιάς» μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να δουλέψει και να λύσει, θέματα Αυτοπεποίθησης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Νοεμβρίου
Ώρα:
17:00 - 20:00