215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Σεμινάριο με θέμα: Αυτισμός και Τεχνικές Παρέμβασης

June 23 | 17:30 - 20:30

Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, το παιδί έχει προβλήματα στην επικοινωνία, κοινωνική επαφή, διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορά. Ο βαθμός σοβαρότητας των συμπτωμάτων του αυτισμού είναι διαφορετικός από παιδί σε παιδί. Τα συμπτώματα του αυτισμού εμφανίζονται συνήθως πριν την ηλικία των τριών χρόνων του παιδιού.
Οι μορφές του Αυτισμού είναι: Διαταραχή Rett, Σύνδρομο Άσπεργκερ, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς, Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Χαρακτηριστικά αυτισμού
• Νοητική καθυστέρηση.
• Διάφορα συμπεριφορικά συμπτώματα, όπως είναι η υπερκινητικότητα, η παρορμητικότητα, και η αυτο-τραυματική συμπεριφορά, όπως είναι το χτύπημα του κεφαλιού.
• Παράξενες αντιδράσεις σε αισθητηριακά ερεθίσματα.
• Προβλήματα στον ύπνο
• προβλήματα στη διατροφή, όπως να τρώνε συγκεκριμένα φαγητά
• Ακατάλληλες συναισθηματικές αντιδράσεις, όπως γέλιο, κλάμα και ξεφωνητό χωρίς λόγο.
• Έλλειψη φόβου για καταστάσεις πραγματικού κινδύνου και έντονη φοβία σε καταστάσεις ή αντικείμενα που δεν είναι επικίνδυνα.
• Στο στάδιο της εφηβείας ή της ενήλικης ζωής είναι πιθανόν να αναπτύξουν κατάθλιψη λόγω του ότι μπορεί να αντιληφθούν το πρόβλημά τους και τις δυσκολίες που τους προκαλεί.
• Τους αρέσει η μουσική, το κολύμπι, η πεζοπορία, το τραγούδι, η ιππασία και άλλες δραστηριότητες.
Ποιοι είναι οι τρόποι αξιολόγησης

Ελάτε να μάθουμε χρήσιμες συμβουλές παρέμβασης για γονείς και εκπαιδευτικούς στο σπίτι και στο σχολείο.
Καμιά θεραπεία δεν θα ανατρέψει την πορεία του αυτισμού. Όμως, υπάρχουν μέθοδοι που βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων και στην καλύτερη προσαρμογή του παιδιού.
Τα αυτιστικά παιδιά με υψηλή νοημοσύνη και προφορικό λόγο μπορούν να επωφεληθούν από μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, για να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα. Ειδικά δομημένα προγράμματα μπορούν να μάθουν στα παιδιά βασικές δεξιότητες. Μπορούν να μάθουν δεξιότητες αυτο-εξυπηρέτησης, κοινωνικές δεξιότητες, πώς να συναναστρέφονται και να επικοινωνούν καλύτερα με τους άλλους, πώς να εκφράζουν σωστά τις ανάγκες και επιθυμίες τους, πώς να μάθουν να εκφράζουν και αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους.
Μέσα από αυτή την εξειδικευμένη βοήθεια από τους ειδικούς ψυχολόγους και παιδαγωγούς μας, μπορούν τα αυτιστικά παιδιά να λειτουργούν καλύτερα στο περιβάλλον τους.

Διάρκεια Διαδικτυακού Σεμιναρίου 3 ώρες
Κόστος 30 ευρώ

Συντονίστρια σεμιναρίου: Βράιλα Μαρία
Ημερομηνία διεξαγωγής :23 Ιουνίου
Ώρα διεξαγωγής : 17:30-20:30

Απαραίτητη η κράτηση θέσης
https://bit.ly/2XkZBvC

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ανδριάννα Γεροντή
Cosmos Business Center
(3ος όροφος)
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι
Τ: 215-5151681

The following two tabs change content below.
Avatar

Newsletters

Avatar

Latest posts by Newsletters (see all)

Details

Date:
June 23
Time:
17:30 - 20:30