215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Διαδικτυακό σεμινάριο: Το stress των εξετάσεων

April 29 | 11:00 - 13:00

Διαδικτυακό Σεμινάριο:Ενδιαφέροντα θέματα στην Ψυχοθεραπεία

Διαδικτυακό σεμινάριο: Το stress των εξετάσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις έχει αρχίσει. Είναι μία περίοδος αρκετά στρεσογόνα, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τις οικογένειές τους. Μια τέτοια αίσθηση είναι αναμενόμενη, καθώς το στρες των εξετάσεων συνήθως συνδέεται με τον φόβο που νιώθουμε μήπως απογοητεύσουμε τον εαυτό μας ή τους γονείς μας και γενικότερα τους ‘Σημαντικούς Άλλους’.
Έπειτα, το στρες διογκώνεται μέσα από μια σειρά αρνητικών σκέψεων που αρχίζουν να μας κατακλύζουν (π.χ. ‘Είμαι σίγουρος ότι δεν θα τα καταφέρω’, ‘Δεν θα γράψω τόσο καλά όσο χρειάζεται’, ‘Εάν δεν περάσω στο πανεπιστήμιο δεν έχω μέλλον’), αλλά και από υπερβολικές προσωπικές προσδοκίες
Στο Σεμινάριο αυτό θα συζητήσουμε για το πότε το στρες γίνεται βοηθητικό και πότε παρεμποδίζει την επίδοσή μας. Θα μιλήσουμε για τις κυριότερες πηγές του Στρες των εξετάσεων καθώς και για τα συμπτώματα που συχνά εμφανίζονται.
Επίσης, θα αναζητήσουμε μαζί τρόπους με τους οποίους οι μαθητές μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το στρες των εξετάσεων. Τέλος, θα αναφερθούμε στους τρόπους με τους οποίους οι γονείς θα μπορούσαν να είναι βοηθητικοί για τα παιδιά τους την περίοδο των εξετάσεων.

Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει χρόνος για μια ανοικτή συζήτηση.

Συντονίστρια:
Σιακαντάρη Ελίνα

Kόστος 20ευρώ

15 ευρώ για ανέργους και άτομα χαμηλού εισοδήματος

Δηλώσετε συμμετοχή εδώ

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ανδριάννα Γεροντή
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι
Cosmos Business Center
(3ος όροφος)

The following two tabs change content below.
Avatar

Newsletters

Avatar

Latest posts by Newsletters (see all)

Details

Date:
April 29
Time:
11:00 - 13:00