215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΑΣΠΑΣ

Health Coach

O Στράτος Λάσπας τα πρώτα 20 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας εργάστηκε στον επενδυτικό, χρηματιστηριακό και τραπεζικό τομέα. Επί πολλά χρόνια είχε να αντιμετωπίσει έντονο καθημερινό στρες, γρήγορους ρυθμούς και αυξημένες ευθύνες, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπιζε θέματα υπερφαγίας, συναισθηματικής υπερφαγίας, έκανε δίαιτες γιο-γιο, είχε περιόδους με έντονη άσκηση που εναλλάσσονταν με περιόδους χωρίς καθόλου άσκηση.
Άρχισε να ενδιαφέρεται για τους τομείς της προσωπικής ανάπτυξης, του διαλογισμού, της διατροφής ως μέσου διατήρησης της καλής υγείας, καθώς και των φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών, όταν χρειάστηκε να ξεπεράσει προσωπικές προκλήσεις σε θέματα υγείας.
Με το πέρασμα των χρόνων και μέσα από ατελείωτες ώρες κριτικής μελέτης και προσωπικής εργασίας, έμαθε από πρώτο χέρι πως οι δίαιτες δεν δουλεύουν, ότι υπάρχει πάντα ένα κρυμμένο (ή και όχι τόσο κρυμμένο) μήνυμα μέσα στην εκάστοτε σχέση μας με το φαγητό και την τροφή και ότι το να δείξουμε κατανόηση, συμπόνια και αποδοχή στον εαυτό μας και να γίνουμε φίλοι με το σώμα μας, είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσουμε να βοηθάμε τους εαυτούς μας.
Μετά τις σπουδές του και την πιστοποίησή του ως Health Coach από το Institute for the Psychology of Eating στο Κολοράντο των ΗΠΑ και υπό την καθοδήγηση του ίδιου του ιδρυτή του ινστιτούτου, Marc David, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη συναρπαστική και καινοτόμο προσέγγιση του Mind-Body Eating. Η προσέγγιση αυτή αποτελεί ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτογνωσίας, σωματικής ενσυναίσθησης και αυτοβοήθειας. Βοηθάει τους ανθρώπους να αναπτύξουν μια πιο βαθιά, υγιή και ισορροπημένη σχέση με το σώμα και την τροφή. Αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θέματα βάρους, αδηφαγίας (binge eating), υπερφαγίας (overeating), συναισθηματικής υπερφαγίας (emotional eating), προκλήσεις σε σχέση με την προσωπική εικόνα που έχουμε για το σώμα μας (body image), τις αιώνιες, ατελείωτες και επαναλαμβανόμενες δίαιτες (yo-yo dieting), καθώς και ποικιλία ζητημάτων υγείας και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως η λειτουργία της πέψης, η χρόνια αίσθηση κόπωσης, η πεσμένη ή ευμετάβλητη διάθεση, η λειτουργία του ανοσοποιητικού και άλλα.