215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

Ελινα Σιακανταρη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων

Ονομάζομαι Ελίνα Σιακαντάρη. Μεγάλωσα και εργάζομαι στην Αθήνα. Ασχολούμαι κυρίως με θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, διαχείρισης του στρες της καθημερινότητας, ενίσχυσης της αυτό-εκτίμησης, διαταραχές διάθεσης, συμβουλευτική γονέων κ.α.
Το 2004 αποφοίτησα από το Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2004 συνέχισα τις σπουδές μου στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε με Άριστα το 2008. Το 2008 παρακολούθησα το Μεταπτυχιακό «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» (M.Sc.) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το ολοκλήρωσε το 2010. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα την 4ετή Εκπαίδευσή μου στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center.
Από το 2009 εργάζομαι ιδιωτικά ως Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπέυτρια - επαγγελματίας Προαγωγής της Υγείας στα Μελίσσια. Ασχολούμαι κυρίως με θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, διαχείρισης του στρες της καθημερινότητας, ενίσχυσης της αυτό-εκτίμησης, διαταραχές διάθεσης, συμβουλευτική γονέων κ.α. Από το 2016 συνεργάζομαι με το το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ πραγματοποιώντας Ατομικές συνεδρίες, Σεμινάρια με θέματα Ψυχολογίας, σχέσης γονέων- παιδιών και διδασκαλία Εξελικτικής Ψυχολογίας. Από 2/2017 εργάζομαι στο Κέντρο Ημέρας «Γαλήνη» ως Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων. Έχω εργαστεί εθελοντικά στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου και στην Γ΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Υπήρξα εθελόντρια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα 2004) στον τομέα της Υπηρεσίας Θεατών (O.A.K.A., Kλειστό Γυμναστήριο Καλαθοσφαίρισης) καθώς και στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics (Αθήνα 2011) στον τομέα των “Υγιών Αθλητών”. Από το 2009 προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό Πολυϊατρείο του δήμου Πεύκης. Είμαι μητέρα ενός κοριτσιού 5 ετών.