Ο Νίκος Χαρόπουλος, η Ζέττα Τσαπραλή και ο Μάνος Ζερβάκης με όραμα μια νέα διάσταση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, δημιούργησαν μια νέα ομάδα εργασίας. Μια ομάδα με διακριτικό τίτλο riseandshine, ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τρόπους επικοινωνίας, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και κυρίως να αναδείξουν τα δυνατά τους στοιχεία τους μέσω της τέχνης του coaching.  Με αγάπη για το αντικείμενο, την εμπειρία και την αντίστοιχη κατάρτιση, ξετυλίγουν και σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι γνώσης και αναζήτησης, γεμάτο σκέψεις και δράσεις με σκοπό την ενδυνάμωση του προσωπικού δυναμικού σας.    

 

Νίκος Χαρόπουλος
Επικοινωνιολόγος, Life & Executive Coach, Ιδρυτικό μέλος HCCMA*, Eπιστημονικός Συνεργάτης Facelife  //  www.facelife.gr

Τέλος της δεκαετίας του 80, κάπου εκεί ξεκινά το ταξίδι. Αρχικός στόχος η γνωριμία με τον άγνωστο κόσμο των media. Πολύτιμο όχημα μια οικονομική εφημερίδα και ένας ραδιοφωνικός σταθμός. Είναι οι σπουδές μου, αρχικά στο Πολιτικό της Νομικής Αθήνας και στη συνέχεια στο Κολλέγιο Δημοσιογραφίας, που μου δίνουν το επιστημονικό – θεωρητικό υπόβαθρο να τα καταφέρω. Τρία, τέσσερα χρόνια; Περίπου τόσα, ώσπου ο μαγικός χώρος της διαφήμισης μου προσφέρει μια οικονομική θέση στο ταξίδι της δημιουργίας, της έμπνευσης, της επικοινωνίας. Οι απαραίτητες εξειδικευμένες σπουδές στην διαφήμιση (Professional Diploma in Advertising) ενισχύουν τις δεξιότητές μου. Η χρυσή εποχή της διαφήμισης χτυπά κόκκινα, το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο ως και σήμερα, στην δική μου boutique διαφημσιτική εταιρία face2face advertising agency. Παράλληλα ένας νέος σταθμός μπαίνει στη ζωή μου. Το Coaching, η μαγική αυτή διαδικασία προσωπικής εξέλιξης, συμπληρώνει το πάζλ της υπαρξιακής μου ανάπτυξης, γίνεται το όχημα, ο δίαυλος και το μέσο για έναν νέο πιο ουσιαστικό προορισμό, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο με τις αξίες και τις εξαιρετικές του δυνατότητες. Οι σπουδές μου στον νέο αυτό τομέα ξεκινούν από τα πανεπιστήμια Αιγαίου (Life Coaching και Counseling) και Ιωαννίνων (Executive Coaching και Management). Οι εξειδικεύσεις στο Understanding Anxiety, Depression και Cognitive Behavioral Therapy (CBT) στο University of Reading U.K. καθώς και στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συμπληρώνουν τον κύκλο των γνώσεων και των δεξιοτήτων μου. Μοιάζει πρόκληση, πειρασμός χωρίς τέλος…

 

Ζέττα Τσαπραλή
Life and Executive Coach

Η Ζέττα Τσαπραλή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Για περισσότερα από 20 χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Από θέση ευθύνης και με κύριο γνώμονα το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα,  εκπαιδεύεται, ενημερώνεται και σχεδιάζει σύγχρονες εκπαιδευτικές ενότητες μέσω σεμιναρίων, workshops και εισηγήσεων σε ειδικά target groups ενηλίκων. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της αφοσιώθηκε στη συνεργασία με ομάδες στελεχών και στη συνέχεια με την αξιολόγηση παρεχόμενων υπηρεσιών, με σαφή προσανατολισμό στον άνθρωπο. Οι σπουδές της στο coaching ήρθαν ως απόρροια της βαθιάς της πίστης στην εξέλιξη του ανθρώπου και των δυνατοτήτων του. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα coaching του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς επίσης απέκτησε και τον τίτλο του Executive coach από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Παράλληλα και με κορμό τις κύριες αυτές εκπαιδεύσεις, έλαβε επιπλέον πιστοποιήσεις από διάφορα προγράμματα, όπως παιδοψυχολογία – παιδοψυχιατρική, cbt (γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία), ψυχολογικές πρώτες βοήθειες, οικογενειακό δίκαιο κ.α. Είναι Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου HCCMA (Hellenic Counseling, Coaching, Mentoring Association). Παρέχει υπηρεσίες life & executive coaching σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

 

Μανώλης Ζερβάκης
Life Coach, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

Οι σπουδές μου ξεκίνησαν από το Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ως Μηχανολόγος Μηχανικὀς παράλληλα  εργάστηκα στον τομέα του Marketing σε διεθνή εταιρεία και ασχολήθηκα ως ηθοποιός στο περιφερειακό θέατρο Κρήτης «Μίνωα». Το 2005 ξεκίνησα να συμμετέχω σε παραστάσεις και καλοκαιρινές περιοδείες  σε όλη την Κρήτη, καθώς απέκτησα  ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς του Ηρακλείου. H αγάπη μου για το θέατρο με οδήγησε το 2008 στην Αθήνα όπου σπούδασα στην Ακαδημία Τέχνης Ακμή Υποκριτική Θεάτρου – Κινηματογράφoυ. Στη συνέχεια απέκτησα τον τίτλο B.A. in Performing Arts από το Queen Margaret University of Ενδιβούργου. Στην Αθήνα εργάστηκα στον τομέα του marketing, των  πωλήσεων και ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η αναζήτηση των καλύτερων επιλογών, της ποιοτικής ζωής, της ανάπτυξης σε κάθε τομέα καθώς οι γνώσεις απ τις σπουδές, την επαγγελματική μου εμπειρία και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο με οδηγήσαν στις σπουδές του Life Coaching και της Κοινωνικής Θεολογίας. Σήμερα εργάζομαι ως μηχανικός – σύμβουλος επαγγελατικής υγείας και ασφάλειας στην εργασία και προσωπικής Ανάπτυξης – Life Coach στο Ωριμάζω.

 

*Hellenic Counseling Coaching and Mentoring Association