215-5151681

Καθημερινά 10:00 - 21:30

31 Jul 2018

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

Ενας πριγκιπας για τη μαμα μου

Η μαμά και ο μπαμπάς χώρισαν αλλά με αγαπούν και οι δύο κι αυτό το βλέπω και το αισθάνομαι. Ξέρω πως δεν θα είναι για πάντα μόνοι τους και κάποια στιγμή εκτός απο μένα θα αγαπήσουν και κάποιον άλλο, αυτόν που οι μεγάλοι λένε «σύντροφο».

Ελπίζω μόνο να μη γίνει «κακιά μητριά» ή «κακός πατριός», όπως σε μερικά παραμύθια.

Τώρα που σου έκανα έναν πρόλογο θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Πόσο πολύ αγαπάς την μαμά μου; Read More “Ενας πριγκιπας για τη μαμα μου”

08 Jul 2018

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

Η επιδραση του διαζυγιου στα παιδια

Το διαζύγιο είναι ένα συναισθηματικό σοκ για την οικογένεια, η οποία αντιμετωπίζει μία από τις βαθύτερες αγωνίες του ανθρώπου. Τον φόβο αποχωρισμού.

Παράγοντες που συμβάλλουν σημαντικά σε ένα διαζύγιο, είναι η σχέση μεταξύ των γονέων και το συναισθηματικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα τους. Συμπεριφορές και καταστάσεις που θα καθορίσουν τον τρόπο που θα ερμηνεύσει το παιδί το διαζύγιο και τις πιθανές αντιδράσεις του. Read More “Η επιδραση του διαζυγιου στα παιδια”

08 Jul 2018

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

Σχεση μητερας – κορης: Ο «σημαντικος αλλος» στη ζωη μας

Η μητέρα είναι το πρώτο αντικείμενο αγάπης στη ζωή μας, ο «σημαντικός άλλος». Η σχέση μητέρας-κόρης είναι η πιο ισχυρή μεταξύ των γυναικών που θα αποτελέσει το πρότυπο για τις μετέπειτα διαπροσωπικές σχέσεις της γυναίκας. Read More “Σχεση μητερας – κορης: Ο «σημαντικος αλλος» στη ζωη μας”

08 Jul 2018

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

Eισαι εφηβος; Τι αλλαγες βιωνεις στο σωμα σου και πως σε επηρεαζουν ψυχολογικα;

Η εφηβεία είναι η μεταβατική περίοδος της ανάπτυξης, όπου το παιδί αφήνει την παιδικότητα και προχωρά στην ενηλικίωση. Αποκαλείται η
ηλικία της επανάστασης και της αμφισβήτησης. Ο έφηβος δείχνει απόμακρος και σκληρός προς τους γονείς, ενώ άλλοτε γίνεται ευαίσθητος
και ευάλωτος.  Η εφηβεία διαρκεί από την ηλικία των 10 έως τα 19 έτη, όπου συμβαίνουν σωματικές και ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές. Χωρίζεται σε τρεις περιόδους, καθεμιά εκ των οποίων έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Read More “Eισαι εφηβος; Τι αλλαγες βιωνεις στο σωμα σου και πως σε επηρεαζουν ψυχολογικα;”

27 Jun 2018

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

Γυναικες με χαμηλη αυτοπεποιθηση: Γιατι επιλεγουν παντα λαθος συντροφους;

Συχνά ακούμε γυναίκες να παραπονιούνται ότι οι σύντροφοί τους δεν καλύπτουν τις επιθυμίες τους, ότι τους συμπεριφέρονται υποτιμητικά, ότι αισθάνονται ένα «κενό» μέσα στη σχέση τους. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να μένουν μαζί με τον συγκεκριμένο σύντροφο και να αναρωτιούνται «τι δεν πάει καλά;». Όταν χωρίζουν, γεμάτες αποφασιστικότητα δηλώνουν ότι δε θα εμπλακούν ξανά σε μία παρόμοια σχέση. Μέχρι που έρχεται ο επόμενος δεσμός, που είναι ίδιος με τον προηγούμενο.

Οι ερωτικές σχέσεις λειτουργούν ως καθρέφτες και μέσα από αυτούς τους καθρέπτες, αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα και τον εαυτό μας.

Η εικόνα που έχει κανείς για τον εαυτό του επηρεάζει την επιλογή συντρόφου που θα κάνει. Read More “Γυναικες με χαμηλη αυτοπεποιθηση: Γιατι επιλεγουν παντα λαθος συντροφους;”

08 Jun 2018

BY: Ανδριάνα Γεροντή

Όλες οι κατηγορίες

Comments: No Comments

Η σειρα γεννησης επηρεαζει τα χαρακτηριστικα μας;

Συχνά ακούμε τη φράση: «Οικογένεια από οικογένεια διαφέρει». Ωστόσο, διαφορές δεν παρατηρούνται μόνο μεταξύ οικογενειών, αλλά και εντός της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των αδελφών. Δε φαίνεται να υπάρχουν σταθερές διαφορές στην προσωπικότητα που να αποδίδονται αποκλειστικά στη σειρά γέννησης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι εμπειρίες που βιώνουν τα παιδιά αφού έχουν γεννηθεί ως «πρώτα», «δεύτερα», «τρίτα», συμβάλλουν στη διαμόρφωση ορισμένων γενικών χαρακτηριστικών. Αν και μοιράζονται πολλές εμπειρίες, όπως το να ζουν στο ίδιο σπίτι, τα αδέλφια έχουν και πολλές διαφορετικές εμπειρίες.

Οι περιστάσεις, ο συναισθηματικός δεσμός του ζεύγους, ο περιβάλλων κόσμος διαφέρουν για κάθε παιδί που γεννιέται στην οικογένεια.

Συνεπώς, κάθε παιδί δέχεται διαφορετικά ερεθίσματα και  μεταχείριση (συνήθως ακούσια) τόσο από τους γονείς του όσο και από τα αδέλφια του. Διαφορετικό θα είναι το περιβάλλον για ένα παιδί που γεννιέται σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι η σχέση του οποίου είναι αρκετά τρυφερή, συγκριτικά με ένα παιδί που όταν γεννιέται, οι γονείς του είναι ήδη παντρεμένοι 7 χρόνια. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει κατά πόσο το ζευγάρι επιθυμεί να αποκτήσει ένα παιδί σε μια δεδομένη στιγμή. Read More “Η σειρα γεννησης επηρεαζει τα χαρακτηριστικα μας;”

Side bar